به گزارش قدس خراسان، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی روز یکشنبه در آیین رونمایی از این اثر نفیس در محل این اداره کل گفت: صنعت فرش دستباف خراسان رضوی با رونمایی از این فرش به نام حضرت امام حسین (ع) و یاران شهیدش متبرک شده، امامی که نماد شجاعت، پایمردی و حق طلبی در برابر ظلم و جور جهانی است.
امیررضا رجبی اظهار کرد: امام حسین (ع) و یارانش نمونههای بشری بودند که هر آنچه داشتند در راه اسلام و ایزد متعال هدیه کردند، فرش دستباف نیز که مزین به نام شهدای اسلام شده است، مسیری را آغاز کرده که همراه با برکت خواهد بود.
وی اظهار کرد: تفاوت صنعت فرش دستباف با تولیدات کارخانهای در آن است که بافنده با تمام وجود فرش را تولید میکند و در واقع این محصول با پوست و خون بافنده عجین است، لذا وقتی مزین به نام امام حسین(ع) باشد، تولید بیشتر به توسعه فرهنگ شهید و شهادت کمک میکند.
سه بانوی تربت جامی فرش زیارت عاشورا را بافتند
تولیدکننده این فرش دستباف که از کارآفرینان نمونه خراسان رضوی نیز است، گفت: بافت این فرش توسط سه نفر از بافندگان کارگاه تولیدیام در تربت جام از اسفندماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و امسال به پایان رسید، نقش آن متن زیارت عاشورا است، در حاشیه فرش اسامی شهدای کربلا نقش بسته و سخن پیامبر معظم درباره امام حسین (ع) در بالای فرش قرار دارد.
منصوره رجبی اظهار کرد: این فرش از نوع بزرگ پارچه با زمینه «مرینوس و چله ابریشم» است که هزار و ۴۷۸ گره در ۲ هزار و ۳۹۸ رج دارد.
وی درباره کارگاه تولیدی خود در تربت جام بیان کرد: ۲۰۰ بافنده در این کارگاه فرش میبافند؛ یکی از بزرگترین مشکلات تولیدکنندگان فرش به ویژه این کارگاه کمبود نقدینگی است، اگر متولیان دولتی تولیدات کارگاه بنده را به یکی از نمایشگاههای خارجی معرفی کنند، هر سال یک فرش «بزرگ پارچه» تولید خواهم کرد.
رجبی اضافه کرد: افتخار من این است که ۱۰ سال قبل در یک کلاس «بهبافی» از طریق سازمان بازرگانی شرکت کردم و پس از گذراندن این دوره موفق شدم ۹۰ درصد بافندههای زمینی باف استان خراسان رضوی را به دارهای عمودی منتقل کنم، مسئلهای که روی سلامت بافندگان بسیار تاثیر دارد.
نظر شما